IPB WARNING [2] mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50552 Library:50648 (Line: 131 of /ips_kernel/class_db_mysql.php)
[ Списки Цушка і Луценка - Форум українця ]
На головну На головну На головну

[ Форум українця ]

Вітаємо, Гість ( Вхід | Реєстрація )

Скрыть объявления

Оголошення

УВАГА! АКЦІЯ!
якщо в хочете отримати безкоштовну рекламу на головній сторінці...->

Reply to this topicStart new topic
 Списки Цушка і Луценка, Свавілля непокараних
Олесь Вахній
15.05.13 - 00:16
Пост #1

Учасник дискусій
Group Icon

Група: Користувачі
Користувач №: 1 410

Однією з причин занепаду Сов'єтського Союзу, була невідповідність декларованих гесел дійсності. Комуністична партія перетворилась на дві чітко розмежовані частини. Компартійна, комсомольська та господарська номенклатури, директорат й генералітет, коштом заляканого народу побудували відмежований і відчужений від загалу світ “комуністичного достатку”. Виключно її забаганкам слугувала система лікарень, санаторіїв, та розподільників. Прагнення утримати владу й унеможливити прояви непідконтрольності, провокувало до найрізноманітніших злочинів, нещирості, впертої упередженості, й майже зоологічної ненависті до кожного, хто наважувався засудити, а тим паче практично заперечити тогочасну тріумфальну ходу свавілля.

Факт проголошення Україною незалежності жодним чином не змінив силоміць нав'язаного стану речей. Скориставшись звичною корупційною методою в справі доступу до державних та компартійних коштів, частина функціонерів окупаційної адміністрації монополізували цілі галузі економіки й проголосили себе “економічною елітою країни”. Решта — посівши крісла депутатів всих рівнів та челядників Кабінету Міністрів, Апарату Президента й територіальних адміністрацій, створили їм формально узаконене прикриття. Спілкування з цим людом має притаманну варварським спільнотам специфіку. Мудрість давніх філософів, схильність до *ізу і роздумів (ці чесноти є зброєю інтелектуалів), принциповість (себто дотримання певних правил гри, наприклад законів) викликає в нього огиду й глузування.
Як і в часи відвертої окупації, критерієм підбору кадрів на держслужбу є рівень лояльності режимові, але жодним чином не наявність таланту, фахових знань й усвідомлення потреби служити ближнім. Прагнення утримати владу, штовхає адептів нинішнього режиму на цинічні злочини. Приниження людської гідності, ігнорація здорового глузду, сатанізація патріотичних середовищ й свавільне ставлення до громадянина перетворились в норму.

Головними проблемами незгідних з системою були і залишаються роз'єднаність, брак координації й байдуже споглядання на репресії приналажних до інших, “не наших” середовищ.

Починаючи з осені 2006-го й впродовж 2007-го й 2008-го років, карально-репресивний апарат (МВС та СБУ) створили цілі підрозділи для боротьби з молодечими субкультурами, приналежних до яких оголосили “расистами-скінхедами”. Силовики не обтяжували себе роздумами причини засилля в Україні нелегальної міграції. Справжня діяльність вимагає копітку працю й дотримання вимог Конституції та чинного КПК. Набагато легше репресувати осіб які не криючись, відверто декларують власні погляди і переконання. Якщо не зраджує мені пам'ять, навесні 2007-го року, тогочасний очільник МВС Василь Цушко (етнічний молдаван, член СПУ й колишній голова нікчемного колгоспу) дав вказівку підлеглим скласти список “найактивніших скінхедів”. Кількома місяцями пізніше, ініціативу викоханого на терпкому вині й мамализі попередника, підтримав його однопартієць і наступник Юрій Луценко. Останній не соромився давати вказівки щодо переслідувань й ув'язнень причетних до спротиву антинародній системі. Про методи формування цього списку я неодноразово писав в газеті “Персонал-Плюс” в часі праці на посаді кореспондента. Учасників патріотичних мітингів фотографували, знімали на відео, а після закінчення заходу безпідставно затримували “для з'ясування особи”. Причиною долучення до згаданого списку були й газетні публікації, виступи на телебаченні, та інші форми протидії режимові. При кількох міських й обласних управліннях МВС були сформовані цілі підрозділи “з протидії расизму й екстремізму”. Аналогічні структури постали й в СБУ за часів Валентина Наливайченка.

Силовиків ніколи не цікавили причини які штовхали молодь до протидії руйнуючій національні традиції системі. Автору цих рядків неодноразово доводилось подавати скарги на ім'я президента й кількох міністрів внутрішніх справ на дії працівників МВС й СБУ. Несанкціоновані обшуки, підкидання зброї або набоїв, адміністративні арешти за надуманими обвинуваченнями, замовні публікації й показ упереджено знятих телепередач перетворились на звичну буденність. На жаль, апаратники патріотичних партій та організацій (“академічні націоналісти”) проблему свавільного переслідування просто не помічали. Факт перебування в кріслі президента Віктора Ющенка (який на словах симпатизував, а в дійсності віртуозно дискредитував національну ідею), змушувало заплющювати очі на злочини.

Зміна очільника держави розширила коло осіб й середовищ відносно яких силовики вдаються до методів психологічного терору. Нещодавно, активісти ВО “Свобода” поширили повідомлення про порушення кримінальних справ супроти найактивніших діячів молодечого підрозділу. Співчуваю побратими, але де ж ви були раніше? Чому мовчали на факти свавілля стосовно інших?

Здавалося б, роки, подані мною скарги й газетні публікації, зміна очільників в державі, повинні були змусити силовиків забути про згаданий вище список “найактивніших скінхедів”. Як засвідчила практика, він виявився лише формою імітації діяльності й методом морального тиску. Проте реаліьність виявилась зовсім іншою.

В листопаді 2012-го року, невідомі спалили в Києві ресторан власником якого був етнічний турок. Про ту подію не писали хіба-що вузько-фахові спеціалізовані видання. Мені не відомо чию хвору голову з-поміж церберів системи осяйнула думка про можливу причетність до підпалу осіб внесених до списку за наказом Цушка й Луценка. Неспроможність розкрити злочин стала причиною чергової імітації “боротьби з расизмом”. Осіб, які кілька років тому не соромились брати активну участь в громадських заходах, почали “викликати на співбесіду”. Статус “запрошених” (а нерідко й силоміць затриманих) визначено формулюванням “свідок”. Майже всих стероризовують вимогою пригадати місцезнаходження в день підпалу. Слідчих жодним чином не цікавить більш ніж піврічна давнина події й вимоги КПК не обтяжуватись підозрюваному або свідку доказом власної невинності.

14-го травня 2013-го року, моєму захиснику зателефонував слідчий Управління МВС в м.Києві Жарких Олександр Вікторович (№ телефону 067-505-40-08) й повідомив, що хтось, десь й колись, повідомив комусь про мою причетність до підпалу. З цієї причини, я зобов'язаний з'явитись до нього (слідчого) з паспортом наступного дня.
Мені відомо, що праіцвники МВС та СБУ вже довгий час здійснюють за мною нагляд, перешкоджають моїй громадській діяльності й збирають інформацію про моє приватне життя. Мене неодноразово брехливо звинувачували в діях які я ніколи не чинив, порушували відносно мене кримінальні справи й арештовували. Двічі суд не знаходив жодних доказів у висунутих мені обвинуваченнях, звільняв мене з-під варти, а справи закривались з формулюванням “за відсутністю в діях складу злочину”. Проте вибачень, а тим паче передбаченої законом компенсації за моральний і матеріальний збиток працівники МВС виплатити не поспішали. Прикро, але людину в Україні продовжують трактувати “електоратом”, “знаряддям створення матеріальних вартостей” й нічого не вартим гвинтиком системи.

Користуючись нагодою, доношу до відома слідчого, що телефонний дзвінок моєму захиснику не є формою виклику. Станом справ на час написання цієї статті, я виконую сільськогосподарські роботи, й висаджую городину. З цієї причини, обтяжуватись позачерговими відвідинами Києва з перспективою бути підданим огидній процедурі допиту, а можливо й арешту — не почуваюсь зобов'язаним.

Принагідно повідомляю, що до підпалу ресторану не мав і не маю жодного відношення. Дії які завдають збитків українцям, а тим паче стають причиною смерті, трактую невиправданим, і навіть шкідливим радикалізмом. В данім випадку доречною була б атака на власника ресторану, а не на заклад відпочинку й харчування.

Ці думки готовий повторити й в часі допиту, якщо слідчому Жарких таки дійсно захочеться зіпсувати мені настрій своїми ідійотськими запитаннями.

Внесений з причини активної громадської діяльності до “списку скінхедів” -
Олесь Вахній
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Varnak
22.05.13 - 07:39
Пост #2

Постійний відвідувач
Group Icon

Група: Користувачі
Користувач №: 1 226

(Олесь Вахній @ 15.05.13 - 01:16) *

Факт перебування в кріслі президента Віктора Ющенка (який на словах симпатизував, а в дійсності віртуозно дискредитував національну ідею), змушувало заплющювати очі на злочини.

Може обгрунтуєте звинувачення у "віртуозно дискредитував національну ідею", адже за "базар" слід відповідати. Звичайно ж, переважна більшість патріотів, ура-патріотів та армії писателів на "патріотичних" форумах не причетні до дискретизації
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Користувачів переглядають дану тему (1 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

- Lo-Fi версія форуму Поточний час: 18.09.25 - 09:08

Умови використання та цитування матеріалів сайту
Авторські права
Застереження
© AnViSer 2004-2013.  Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає банерообмінна мережа
IPS Driver Error  

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here.

Error Returned

We apologise for any inconvenience