Можу вас привітати з вибором, голосувальники за зелених.Mason Lemberg
06.03.2020
Можу вас привітати з вибором, голосувальники за зелених. Я про ту нібито патріотичну частину. Бо я вас попереджав, що в епоху діджиталізації ваш ідіотизм на виборах 2019 року буде для вас соромом на все життя, який ви не змиєте.
Ось тут зрадники в особі новоприставленого зібралися подавати воду в Крим під абсолютно надуманою причиною.
Міжнародне право (стаття 5 Женевської конвенції), яке покладає відповідальність за соціальну, гуманітарну і будь-яку іншу ситуацію на окупанта, покладає її не випадково. Бо:
1) держава, території якої окупували, навіть забезпечуючи своїх громадян, не може гарантувати правильний розподіл ресурсів, не може гарантувати, що ресурси до них дійдуть, не може забезпечити справедливість і законність.
Інакше кажучи: ми ніяк не можемо гарантувати чи контролювати процес постачання води і не знаємо, куди вона потрапить: громадянину чи на військову базу окупанта.
2) логіка подібних дій влади, територію якої окупували, є дефектною. Адже окупант може далі й далі окуповувати території, а фінансувати це будуть громадяни країни, яку окуповують.
Інакше кажучи: давайте їм ще за кримський міст заплатимо, за побудовані незаконно електростанції, бо це ж теж можна пояснити як соціальну кризу. Давайте побудуємо на окупованому Донбасі заводи, орки старі розпиляли і вивезли в росію, а без цього там соціальна криза і наші громадяни.
3) досить дивно виглядає таке картонне переживання за долю наших громадян в частині води. А що, наприклад, в частині законності? Свободи слова? Свободи віросповідання і релігії? Не садять в тюрму кримських татар, не переслідують патріотів за прапор чи ще щось? Чому товаріщь шмигаль не переживає за цю складову життя наших громадян? Чому переживає тільки за відсутність води на військових базах?
Інакше кажучи: те, що говорить товаріщь Шмигаль всупереч нормам міжнародного права, здорового глузду і військово-політичної ситуації, має чіткі ознаки колабораціонізму і державної зради.
І ви зробили це разом.
bitter-onion.livejournal--------------------------------------------------------
«Здається, ці хлопці тільки що вирвали Україну з контексту» ©
Роман Кулик
06.03.2020
У перші ж дні свого премєрства. В ефірі права на владу Денис Шмигаль пафосно заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим це Україна. За годину на фб він спробував виправдатись, що ефір був галасливий і насправді його позиція наступна:
Ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної змоги робити цього до деокупації півострова та повернення його до складу України.
Тільки все це х*йня. Я глянув 40 хвилин ефіру, де піднімалась тема Криму, і на репліці Шмигаля не було ніякого галасу, а позиція премєр-міністра була чіткою та послідовною. Причому він агресивно спорив про подачу води аж до кінця ефіру. І штука в чому виглядало так, що він узагалі не розумів суті питання. Бо почав морозить, що це гуманітарне питання, і воду слід подавати, бо буде гуманітарна катастрофа для Криму, і ми не можемо цього допустити. А після реплік присутніх у залі представників ЄС і Голосу, що для простих громадян питної води достатньо, і він хоче постачати воду для військових баз та промисловості, Шмигаль почав тупити. Премєр-міністр або реально думав, що подачу води по к*у можна якось відділити для цивільних і для решти. Або ж спробував прикинутись ідіотом і все чудово розуміє.
Арахамія, який незавдовго до цього теж морозив про подачу води в Крим в обмін на поступки по Донбасу, теж сидів у студії та мовчав, набравши у рот води. Теж показово, правда?
Тільки є нюанс: Бутусов пише, що за його джерелами, ще в лютому Кабмін через Шмигаля шукав проектні контори, які взялись би відновити інфраструктуру постачання води з материкової України на Крим. І в нього є контакти тих, які відмовились від цієї авантюри. Тому дурачком прикидатись не треба. В ефірі Шмигаль сказав, що думав, і, здається, я знаю, які умови обговорювались з ним на співбесіді в ОП напередодні призначення на голову уряду.
* * *
Заступниця постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що позиція представництва ніякого постачання води до повної деокупації Криму:
Позиція представництва президента України в АР Крим не змінилась ми вважаємо, що держава-окупант (Росія) несе повну відповідальність за громадян України, що живуть на півострові. І жодної води до Криму до повної деокупації півострова від ворога.
Вона вважає, що Кабмін не в контексті Криму, тому Шмигаль у контексті російського наративу (фейспалм). Але я поважаю Тамілу Ташеву, тому вірю, що позиція представництва на даний момент саме така. Питання в тому, чи це надовго, і чи їхнє бачення не лишилось у меншості? Таміла зазначила, що звільниться, якщо ситуація зміниться.
В будь-якому разі добре, що представництво ще має незалежну позицію в цьому питанні й оперативно відреагувало на скандальні заяви премєр-міністра.
«Здається, ці хлопці тільки що вирвали Україну з контексту» ©
tverezo.info------------------------------------
Тепер вони особливо не приховують, навіщо звільнили "найефективніший в світі уряд" і "100% -го генпрокурора".Гліб Бабіч
7 Березня 16:29
Найвпливовіший, з відлунням у вигляді Бужанського (з традиційними Свінарчуками і торгівлею на крові) заговорив про "весняні посадки".
Нового главу уряду, одночасно з новим главою МЗС "вирвало контекстом" (слідом за Арахамією) про подачу води до Криму.
Тепер вони особливо не приховують, навіщо звільнили "найефективніший в світі уряд" і "100% -го генпрокурора".
Співвласники з москви тиснуть на приведених до влади людей.
І тепер закінчуються ігри в реформаторство і "служіння народу".
На порядок денний виходять два старих, але першочергових питання.
1. Посадити Порошенка.
2. Дати воду в Крим, для забезпечення російських військових потреб.
Насправді це тільки перші два пункти довгого російського списку. Та й він значно ширший, ніж здається.
Посадити Порошенка можна тільки якщо наплювати на закон і здоровий глузд. Тобто "по бєспрєдєлу". Але якщо це зробити, то можна (доведеться) посадити (або поставити під загрозу) кожного, хто не згоден з "новим (старим) російським курсом" на знищення України.
Паралельно придушивши свободу слова і зібрань.
При повністю керованої правоохоронній системі це буде не складно.
А вода в Крим піде в комплекті зі стрімким "розведенням", здачею позицій, і "миром" за схемою росії.
Для забезпечення цього процесу остаточно демотивують і доведуть до абсурду армію.
Бо її вже повністю витіснили з офіційного інформаційного поля. Разом з загиблими і пораненими.
Їх міцно тримають за яйця.
Тим, хто керує процесом абсолютно не важливо, скільки втримаються при владі "нові люди".
Все вже склалося так, що треба "встигнути швидко".
Олігархи, які отримали вплив в новому уряді швидше за все отримають "відступні" в різних формах. Для цього вони і зайшли туди.
Вони розумні люди, і знають, що частина це краще, ніж нічого.
Здається, Зеленський і команда стоять на краю і збираються зробити стрибок.
Звичайно, питання ще в тому - чи вистачить у них духу.
Але для цього у ляльководів завжди є старий добрий поштовх в спину.
Все чого ми побоювалися - ось воно поруч. І відбуватися все може дуже швидко.
Я б на вашому місці не розслаблявся.
Тому, що коли я дивлюся на все це - у мене подвійне бажання.
Купити *орн.
І патронів.
enigma.ua----------------------------------------
"С места в карьер"Алексей Петров
6 Мар 2020 09:56:00
Новый премьер-министр некто Шмыгаль взял с места в карьер. Кстати, нет смысла запоминать его фамилию. Он фигура временная на этой шахматной доске. И срок его каденции зависит исключительно от настроения нескольких человек. Кстати, сам президент Голобородько в их число не входит. Его номер пятнадцатый. Вернее, шестой.
Так вот, вчера свеженазначенный отставной козы барабанщик сразу же поднял вопрос подачи воды в оккупированный Крым. Читай на российские военные базы. Другие, более важные для Украины вопросы (война, международная политика, экономика), судя по всему, не на часі. А вот выполнение хотелок Кремля, читай сдача НАЦИОНАЛЬНЫХ ИНТЕРЕСОВ Украины, это да. Самое время. Конечно же, Ахметовский управленец попытался прикрыть совместную с Кремлём увертюру заботой о простых украинцах, которые остались на оккупированной территории, но как-то неуверенно и напрочь фальшиво. Тем более мы это уже слышали. Не единожды
Несколько дней назад в студии крымско-татарского Телек*а ATR (на функционирование которого у зелёных большевиков внезапна закончились деньги) мы немного поспорили с Айдером Муждабаевым. Я сказал, что следующей уступкой российским оккупантам со стороны Слуг народа (интересно, какого именно?) будет именно подача воды в Крым. Айдер мне не поверил. Дескать, нет, нет и ещё раз нет. Быть такого не может Я же апеллировал тем, что в обмен на освобождение наших пленных путин будет вить из Голобородька любые веревки. Ведь величайший лидер современности сам не заметил, как сел на крючок кремля. И следующие требование это то, что вчера озвучил новоиспечённый премьер-министр.
(Тему снова подняли. Пора купить себе футболку с надписью «Мамкин колдун».)
Но это всё лирика. Самое хреновое то, что сейчас на наших глазах фактически происходит политическое изнасилование Украины. Современные матросы-балтийцы в зелёных бескозырках (необразованное быдло, которое для своей страны палец об палец не ударило) оккупировали Верховную Раду и Кабмин. Свора чумных шакалов-путинцев вдруг решили, что теперь это их страна, и они будут её пялить во всех позах!
Против этой большевистской чумы есть одно противоядие ЕДИНАЯ НАЦИЯ! Единый строй украинцев. Локтем к локтю! Щитом к щиту! Плечом к плечу! Шеврон к шеврону!
Пришло время вспомнить, кто мы, и КАКУЮ ЦЕНУ заплатила Украина за то, чтобы оборвать кремлевскую цепь. И продолжаем платить КАЖДЫЙ ДЕНЬ! Если мы отдадим страну «на щит» этим современным буденовцам, тогда грош нам цена! Каждому! Без исключения
Слава Украине! Слава нации!
spektrnews.in.ua------------------------------------------
Крим і водаАндрій Гончар
07.03.2020
Два великі хімічні підприємства на півночі Криму Кримський титан (виробництво діоксиду титану) та Кримський содовий завод (виробництво кальцинованої соди) продовжують працювати всі роки окупації. За попередньою оцінкою з урахуванням поточного випуску ними продукції (він дещо менший, ніж до окупації), річна потреба цих заводів у свіжій воді (тобто взятій десь зі сторони без врахування внутрішніх рециклів) складає десь на рівні 9-12 млн. м3. З урахуванням того, що немає води Північно-Кримського к*у, який був основним джерелом води для цих заводів раніше, використовується артезіанська вода з свердловин, яких у великій кількості було пробурено з 2014 року. Тобто лише ці два заводи використовують на місяць 0.75-1 млн. м3 води.
Це від 326 до 436 літрів води в місяць на кожного мешканця Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (якщо рахувати, що їх число 2,3 млн. мешканців). На день виходить 10-14,5 л на кожного мешканця АРК та м. Севастополь. Ну, тобто лише води, яку використовують ці два підприємства, вистачило би для задоволення у питті, приготуванні їжі та поливу домашніх квітів кожному мешканцю АРК (звісно, при відповідній її підготовці). Її також вистачило б на чистку зубів, умивання та ще невеличкі гігієнічні потреби (звісно, якщо не відкривати кран й не лити воду просто так).
Але ця вода витрачається на промислові потреби, що дозволяє Кримському титану щорічно отримувати валовий дохід на рівні 170 млн. доларів США (при ціні на діоксид титану 2100 USD за тону, а обємі річного випуску ~80 тис. т на рік точних даних не маю, оцінка приблизна, десь пару років тому випуск був десь 70-75 тис, а до окупації завод випускав 108 тис т на рік). Дохід Кримського содового заводу може складати в районі 100 млн. доларів США (при виробництві 400 тис т на рік та ціні на соду кальциновану на рівні 250 USD за тону оцінка теж приблизна, до окупації випуск був, здається, більший).
Тепер йдемо далі: що роблять країни, які мають дефіцит прісної води, такі як Ізраїль, Саудівська Аравія, ОАЕ, інші? Вони створюють програми розумного використання води (вода там, до речі, коштує геть не дешево, що стимулює споживачів використовувати її економно), використовують повторно після відповідної очистки воду з побутових стоків (наприклад, для поливу у сільському господарстві), опріснюють солонуваті артезіанські води, а також навіть морську воду. Так, це коштує грошей, так, на це потрібні інвестиції, для цього потрібні технології, так, така вода буде досить коштовною (опріснена вода зі зворотного осмосу може коштувати в діапазоні 0,6-1 долара за м3). Але люди в цих країнах живуть, споживають воду, навіть розвивають сільське господарство та будують великі хімічні підприємства (Ізраїль) й ніхто не кудахче про катастрофу та не віщає апокаліптичні сценарії.
З ереф, що окупувала Крим, правило просте: якщо в тебе немає якогось ресурсу, щоб його отримати, ти витрачаєш гроші. В Криму дефіцитним ресурсом є вода, й це проблема окупанта нести витрати за забезпечення окупованої території цим ресурсом, це ціна окупації, яка має висіти тягарем на бюджеті країни-окупанта.
То ж в мене питання: якого біса з впертістю віслюка вже вкотре представники зеленої влади піднімають питання поновлення водопостачання на територію окупованого Криму? Арахамія, ще інші (я не запамятовую більшість тих говорячих голов з СН задля економії памяті та безсенсовості памятати непотрібну інформацію), тепер ось наново спечений премєр (як там його імя? Я ще навіть вивчити не встиг, як воно розродилося сентенціями про наміри відновити водопостачання в Крим).
Щоби що?
Щоби забезпечити водою роботу заводів на окупованій території, збільшити їх виробітку та доходи?
Щоби допомогти країні-агресору не витрачати гроші на вирішення проблеми забезпечення АРК водою (а це, так, великі гроші)?
Щоби запустити сільське господарство (яке було досить потужним до моменту окупації, наприклад, північний Крим був великим районом з вирощування рису) та збільшити постачання агресора та його військового угрупування місцевими овочами та фруктами?
Щоби дати місцевому населенню відчути, що за ерефійську окупацію життя покращується, і зміни не потрібні?
Щоб підвищити привабливість Криму для переселення росіян з РФ для розбавлення/витіснення місцевих мешканців?
Щоби дати іншим країнам привід знімати санкції, бо ж постраждала країна надала приклад іншим?
Врешті решт, щоби нівелювати жертви всіх, хто не прийняв окупанта та постраждав та продовжує страждати від окупації?
Я не розумію, як це все наближає нас до деокупації Криму, про що як типу консенсус всіх українців казав нещодавно шостий президент? Навпаки, в моїх очах все це виглядає відвертим зрадництвом. Я не люблю це слово, насправді, але те, що бачу й чую, все більше мене схиляє до думки, що тут ми й справді маємо справу з не фейковою зрадою, якою нас годували у попередні роки з 2014 хвилі мордорського ІПСО з підспівом місцевих корисних та безкорисних, а самою з нею чистесенькою та нефейковою.
Звісно, я хочу помилятися, хочу вважати, що це все плід моєї фантазії, що це або просто від невігластва та глупства тих, що при владі зараз, або навіть така типу стратегічна гра (хоча, насправді, після 10 місячного спостереження є великі сумніви, мяко кажучи, в здатності зелених грати у навіть примітивну стратегію), але я на власні очі бачу та на власні вуха чую, що закидається в інфопростір, що робиться, що заявляється та що врешті решт відбувається навкруги.
tverezo.info