Комент с форума гурту ХУ4 про Панк З"зд:
http://xy4.uaforums.net/post2764.html#2764Тупий панк-рок для інтелектуалів!
Хочу поділитись вами зі своїми враженнями від нещодавної моєї поїздки в Київ.
Отже, 6-го квітня в клубі Бінго відбувався Перший український панк-з’їзд, на якому лабали Серцевий напад, Брем Стокер, Пімп на лімп, Фліт, і Таракани.
Відверто кажучи я їхав туди на Тараканів подивитись, ну і за одно потуснячити з Бремами і СН.
Подзвонив я заздалегідь до Льохи(БС), домовився шо вони мене проведуть, купив собі квиточки зі Львова до Києва, і в суботу зранку вже лазив по музмагазинах столиці в пошуках навушників нам на студію, барабанів і іншого непотрібу. Дуже сильно розчарувався надзвичайно малим вибором і пафосністю столиці, і вже в обід хотів їхати поскорше до затишного Львова. Але, як то кажуть: назвався грибом-лізь в борщ. Тому я сів на останній трамвай до Пущі Водиці, де мав ночувати, поїхав туди і добре виспався в передчутті гарячого концерту.
Ранок, неділя: я ще трохи походив по музточках, погуляв Києвом і вирушив в хорошому настрої на концерт. Клуб знаходиться на с.м. Святошино, тому проблем з добиранням в мене не виникло, як і з пошуком самого клубу: від станції метро валило вже купа панків, і я собі тихенько примазався.
Іду я собі, розглядаюсь на всі сторони роззявивши рота, тут глядь - автобус з Беркутом. Ну нафіг думаю, приїхали. Шо ж це за концерт такий.
Біля входу стояли вени Фліта, СН і ше якісь; тусувалось купа панкоти з різноманітними ірокезами, на прикольних шматах і всі якісь усміхнені. Тут я давай дзвонити до БС, а вони всі поза зоною. Якраз почали грати. Ну я не довго думаючи підходжу до охорони, і кажу шо я з ними, хай пропускають. Звичайно шо в секюріті до мене не виникло жодних запитань і претензій( все-таки я посміхався і говорив українською з страшним західним акцентом).
І от я в середині, якраз зустрів Дімона з СН, і він мене завів за куліси. Я пішов під сцену до музикантів, і там вже й осів до кінця концерту. Якраз лабали бреми. Ну шо тут сказати, класно, як завжди чітко, але якось не драйвово – шось не то з настроєм. Але я думаю, шо це було помітно тільки деяким людям. (Пізніше я довідався в чому спарва.) Льоха мав класний ірокез і бороду як в старого байкера, Мішання класний сайко - стояк. Нажаль СН я не чув, але самі хлопці не дуже були задоволені виступом (самокритика, блін), але люди казали шо зал хором співав їхні пісні.
Після БС на сцену вилізли Пімп на лімп з Сімферополя. Ця група мене реально схарила і напрягла. Я взагалі не розумів шо вони там робили і чому виступали не перші (виявляється просто друзя флітів). Чуваки грали зіграно, але взагалі недрайвово, лажали вокали, а музика – це якийсь сибірський панк, ГО і Сектор Газа( доречі грали на них кавер). Але найбільше несподобалась їхня брутальна поведінка на сцені(матюки, імітація мінету і.т.), майже кожна пісня про порево (запам’яталось – зачем же єй рот-ана нім сасьот). Під них зал скандував Фліт і Таракани (під БС такого не було) – і пацанам після кожної пісні треба було казати, шо зара-зара, ше пару пісень і йдем.
Потім були Фліт. Мда, чуваки мені ніколи особливо на сцені не подобались, а зара взагалі розчарували. Грають професійно, зіграно і чітко, нема шо сказати. Але вони якісь несправжні. Поводили себе дуже пафосно. На сцені взагалі не спотіли(я розумію шо піджак то сценічний костюм – але коли така ковбаса в залі, і ти викладаєшся, то мало б бути жарко,!) . З нових пісень сподобалась тільки Лисичка. І дуже сподобався їхній барабанщик. Чувак дуже класно грає. В вокаліста напевно боліло горло, і він після кожної пісні на сцені пив чайок з термоса. Але загалом народ їх в Києві знає і любить – публіка рясніла футболками Фліт.
Ну а далі зал затих в очікуванні Тараканів!. Я й сам чекав на них з нетерпінням. Техніки розставляли апаратуру, Сід вже ходив з ірокезом. Їхній виступ і самі таракани мене ДУЖЕ вразили. Для тих хто не в темі – обов’язково прочитайте книжку СІда!. Банда відіграла годину і 40 хв. концерту. Весь цей час вони тримали зал (1000 людей по квитках!) в кулаці, з перших акордів і до останніх. Було враження шо нема стільки різних людей, а є одна суцільна маса, якою Сід товк то в одну стінку, то в іншу, заставляв затихати в один момент і вибухати в наступний! Не пройшло і пів першої пісні, як музиканти були вже всі мокрі! Шось подібне я бачив тільки в США на reelbigfish/. Особливо мене вразило те, що Сід поводив себе не як інші гурти з Росії. Він постійно позиціонував, все так – що ми приїхали в цілковито іншу країну, не було ніякої спільної історії, ми себе не вважаєм кращими і т.д. Після кожної пісні він казав українською “дякую друзі” або “дякую Київ”, а перед новою – “наступна наша пісня…… ” і оголошував назву українською (я чув як за кулісами йому спеціально перекладали і вчили правильно вимовляти).
Валили вони страшенно енергійно, професійно і драйвово. Дивувало те шо вони грали пісні створені ше на початку 90-х, і розбавляли їх новими. А все їхнє поводження на сцені не виглядало тіпа ми тут звьозди приїхали вам залабати( на відміну від фліта), а – ми разом з вами робимо собі тут класний вечір і гарний настрій. Відчувається шо вони цінують кожного хто прийшов на концерт і шо успіх дався їм нелегко ( читай книжку)!
Концерт закінчився, я прощався з друзями, і валив в роздумах на поїзд…….в нас зараз дуже динамічно розвивається панк сцена. Ще рік тому не зібралось б 1000 людей на панк концерт в Києві. У Львові на погулянці ми зібрали 500 людей на локальну панк-сцену( при тому шо тоді ж грали фліти в іншому місці) а в рівному на СН прийшло 700.
Так що ви думаєте з цього приводу? Буде макруха?!
Комент від мене:
Да жаль шо не застав СН
Насправді ми і СН дуже хвилювались перед виступом... їм було взагалі напряжно бо грали перші побачивши той натовп охопив навіть жах
але те що СН виклали альбом у неті їм зробило дійсно народне визнання, зал співав разом з нами всі пісні... БС виходити було після такого взагалі жопа... але блін ми вийшли і народ скандував нашу назву і також співав з нами разом)) такий кайф... потім ми багато фотались та давали автографи, ми вдячні кожній людині що підходила до нас.... після концерту частина БС пішла до гітарераса Гайдамаків, інша до Піпи з Борщів... попоїли та в дуже великому позитиві поїхали додому....
від коментарів на фліт та тараканів стримуюсь, особливо про тараканів.....